Belysning i børneværelset

ForsideTilbage

Belysning i børneværelset må gerne være børnevenligt, for eksempel give lamperne nogle sjove skærme på, som børn synes er sjove at se på, og det kan eventuelt være med nogle figurer som de kender, så de kan pege og fortælle.

Belysningen skal ikke være alt for skarp på et børneværelse, men det skal være klart nok til, at dine børn kan se hvad de laver, uden det kræver, at de kniber øjnene sammen. Og vi anbefaler yderligere, at det er lofthængte lamper, for står de på bordet, kan der ske ulykker, hvis de får revet dem ned.

Nogle børn kan ikke lide at sove med lyset slukket, og nogle lider af direkte mørkeræd, og det kan derfor være rigtig fint med en lille natlampe, der lige giver en lille bitte smule lys, så de ikke bliver mange, når de skal sove.

Det er dumt at have en almindelig lampe til at stå og brænde hele natten, for det bruger rigtig meget el, hvorimod de små dertil indrettede natlamper, er lavet til at være tændt hele natten og derfor har et minimalt strømforbrug.

Der findes rigtig mange rigtig fine børnelamper, og de kan fås til rimelige priser, så det er derfor en rigtig god idé at anskaffe sig sådan nogle, i stedet for kedelige ”voksen” lamper, for det er næsten synd for børn, at de ikke skal have deres egne sjove ting.