Belysning i spisestuen

ForsideTilbage

Belysning i din spisestue skal være en meget behagelig belysning, da man ofte sidder mere end en person og skal kigge på hinanden, og da man som regel spiser sine måltider i en spisestue, så er det derfor også vigtigt, at man kan se sin mad.

Har du en stor åben spisestue, er det en rigtig god idé med en stor lampe i loftet, der kan give lys i hele rummet, da der så ikke kommer forstyrrende lyskilder fra andre steder i rummet, og det giver også det bedste form for lys, når det kommer oppe fra.

Har du en lille lukket spisestue vil vi her hos homeguide.dk også anbefale belysning, der kommer oppefra, da det virkelig er den bedste form for lys, når man ikke skal se ting helt tæt på, som for eksempel når man læser en bog.

Der er dog heller intet galt med at have standerlamper stående, så længe, at der kommer belysning fra alle vinkler, for ellers vil der altid være en gæst, der sidder i en skygge, eller som i værste tilfælde ikke kan se ligeså meget som de andre.

Udover elektrisk belysning er det også en rigtig god idé med stearinlys, og i sær, hvis de bliver sat i lysestager eller kandelabre og sat rundt omkring i rummet. Det giver altid en særlig stemning med levende lys og dine gæster vil også føle, at der er gjort lidt ekstra.

Vores bedste råd er bare at sørge for, at din spisestue er belyst så meget, at ingen sidder og har svært ved at se noget, for det er der ingen der bryder sig om.