Lænestole i stuen – Alt til stuen

ForsideTilbage

En stue er ikke en stue uden en rigtig god lænestol – vi kender alle sammen følelsen af at kaste sig tilbage i en rigtig behagelig stol, med en god bog eller en kop kaffe foran Tv’et og det kan være det bedste punkt på dagen efter en lang dag på arbejdet.

Der findes jo en lang række lænestolstyper heriblandt lænestole med høj ryg, lav ryg, middel ryg, lænestole med fodskammel, indbygget fodskammel og mange, mange flere. Det er forskelligt fra person til person hvad man bedst synes om, men vi vil give nogle råd ud fra det indretningsmæssige og ergonomiske perspektiv.

Lad os begynde med det indretningsmæssige – har du en stor lys stue, med meget gulvplads og mange vinkler, så kan du nemt have to måske tre højryggede lænestole stående og de kan sagtens alle sammen have en medfølgende fodskammel.

Har du derimod en lille stue, med i forvejen mange andre møbler, så er det en god idé at finde en lille lavrygget lænestol, som stadigvæk er dejlig at sidde i, for ellers vil din stue hurtigt bliver helt overfyldt, og man vil knap nok kunne komme rundt derinde, og det er jo ikke rart for nogen.

Nu til det ergonomiske – for sidder du længe i din lænestol dagligt, så er det en rigtig god idé med en højrygget en, der også kan give dig støtte i nakken, da det ellers kan blive ubehageligt at sidde i flere timer ad gangen, og det er vigtigt, at din lænestol også giver dig en god støtte i lænden, for ellers kan du få nogle væmmelige rygsmerter.

Sidder du derimod kun i din lænestol en halv time til en time dagligt, så er det faktisk ikke vigtigt hvordan din lænestol er formet, da det ikke er længe nok til at give din ryg problemer, så der har du et lidt større udvalg.