Hårde hvidevare til dit køkken

Forside | Tilbage

Hårde hvidevarer er essentielt for ethvert køkken, for du kan ikke lave mad eller opbevare det uden, komfur, ovn, opvaskemaskine, fryser eller køleskab, og det er derfor den vigtigste del af et køkken i forhold til, at det skal være funktionelt.

Det er vigtigt at vælge hårde hvidevarer, der passer til dine behov, for det er jo forskelligt fra person til person, hvordan man bruger sit køkken og om man bruger de ressourcer ens køkken faktisk tilbyder, for det er ikke alle der laver mad, så vi vil give et billede af, hvad der findes og ikke hvad du skal købe, for det ved du bedst selv.

Lad os begynde med køleskabe/frysere – her er et hav af muligheder for, hvordan man vil sammensætte denne kombination eller om man overhovedet vil, for der findes køleskabe og frysere hver for sig, der findes løsninger hvor du får halvt af hver i et skab og der findes løsninger, hvor du har et lille fryserum indeni et køleskab.

De fleste komfurer kommer i dag med indbygget ovn, med mindre man køber delene direkte hver for sig eller ovnen er en indbygget del i et køkken. Til gengæld er der flere muligheder for kogepladeløsningen, for du kan vælge gaskomfur, elektrisk komfur, induktionsplader og keramiske plader, og her er det igen efter dine madlavningsbehov, at du skal vælge hvilket komfur du vil have.

Vi ved, at det er luksus at have opvaskemaskine og, at det tager meget af hverdagens stress i forhold til madlavning, i sær hvis man har børn, der bruger fire tallerkner og seks glas inden de skal spise aftensmad, og man derfor har en kæmpe opvask.

Hovedreglen i dit køkken er, at du vælger de hårde hvidevarer, der passer til dig, for der er ingen grund til at bruge penge på en masse unødvendige ting, hvis man alligevel ikke bruger dem, så kan man i stedet bruge penge på noget rigtig lækker take-out mad.