Spisebord & Spisestole

Forside | Tilbage

Spiseborde og stole dertil, er hele fundamentet for en spisestue, og disse skal vælges med omhu, da det ofte er en investering man laver for en del år, og de skal være en tidløs stil, så man ikke behøver at udskifte dem hele tiden.

Det er et vurderings spørgsmål om man vil købe et stort eller småt spisebord, alt afhængig af hvor stor en spisestue man har, og hvor mange gæster man som regel inviterer på en gang. Det er ikke en god idé at købe store borde, hvis man kun har fire gæster ad gangen og omvendt.

Det er selvfølgeligt svært at have en lille spisestue, hvis man normalt har mange gæster, men der er den bedste løsning at købe et firepersoners bord med plader, så det kan udvides, hvis man har mange gæster, for så står der ikke et kæmpe bord, når man ikke har brug for det.

En god løsning på pladsmangel kan også være et rundt spisebord, da man kan sidde flere omkring det, end man kan ved et firkantet bord, der kan have bordben i vejen, for nogle af ens gæster, hvis man prøver at placere flere, end det er beregnet til.

Det er vigtigt at stolene er behagelige at sidde i, men det er også vigtigt, at de passer til bordet, for ellers bliver det hurtigt tale om stilforvirring, og det ser ikke pænt ud, så hellere vælge noget simpelt med rene linjer, og brug fantasien på for eksempel lamper og andet pynt.

Som sagt er det dog også meget vigtigt, at stolene er behagelige at sidde i, da man ofte ender med at sidde ved spisebordet en hel aften, der kan vare mange timer, også er det bedst, at alle ens gæster sidder godt, for ellers kan det forkorte en ellers hyggelig aften.