Gode råd om gardiner til stuen – Alt til stuen

Forside | Tilbage

Store lyse stuer er noget, som de fleste boligejere synes er en skøn ting og især om sommeren, når det naturlige lys står ind og giver en særlig atmosfære. Det kan virkelig skabe liv i et hjem, når det får naturligt sollys, istedet for lampelys.

Midt i alt det dejlige ved store lyse stuer, kan det dog også blive et problem, hvis man ikke føler, at sollyset rammer ind i stuen på det rette tidspunkt, for eksempel, hvis man sidder og ser fjernsyn, og en solstråle står lige ind på fladskærmen, så man kun kan få det halve med.

Det har vi gode råd for her på homeguide.dk, for vi sidder med svar på mange af de små puds, som vores bolig til tider kan spille os, og vi er altid klar til at hjælpe dig og din bolig på rette vej, hvis der skulle være brug for det.

I tilfældet her, med sollys, der kommer og går når det vil, og ikke altid som vi vil, der kan vi anbefale nogle forskellige former for gardiner. Det er jo ikke svært at tænke sig frem til selv, men det er ikke altid, at man lige ved hvilke slags gardiner, der passer bedst til hvilke vinduer og til forskellige rum, og det er her vi kommer ind i billedet og hjælper dig frem til den rette løsning.
Har du gulv til loft vinduer, vil vi anbefale dig at anskaffe dig det, der hedder Lamelgardiner, der kan justeres til både at holde lyset ude, samt lukke lidt lys ind, eller de kan trækkes helt fra, så du kan nyde al det sollys, som du har lyst til.

Har du almindelige vinduer, som findes i de fleste hjem, er der flere muligheder for afskæmning – heriblandt er der almindelige stang-gardiner, som dem man kender fra de fleste hjem, samt mulighed for både persinenner og rullegardiner. Disse er alle rigtige gode muligheder forafskærmning af en indtrængende sol.

Har du loft vinduer, altså den slags der ligger skråt på taget, så er markisetter eller rulleskodder en rigtig god ide, da de lukker helt af for lysindtrængen samtidig med, at de er pæne at se på, og egentlig også meget diskrete.

Dette er et lille udpluk af, hvad der findes indenfor verdenen af gardiner, og vi vil give endnu mere inspiration til din vindue situation i senere artikler, og har I særskilte emner, som I vil have bragt på banen, er I altid velkomne til at skrive emne foreslag og vi vil give jer den inspiration I leder efter.