Fredag aften uden nøgler på Nørrebro

Når du står der en sen fredag aften og opdager at dine nøgler ikke er der hvor du troede at du havde dem, så ringer du til din lokale låsesmed på Nørrebro. Dette urgamle erhverv er næsten lige så gammelt som selve låsesmeden på Nørrebro.

Antallet af låsesmede er ikke det samme i takt med at der er opstået nye låseløsninger. Desuden er også dette fag blevet effektiviseret. Men der står jeg så, kold på trappen og venter på min lokale låsesmed fra Nørrebro og venter på at blive lukket ind i mit eget hjem, til min egen varme seng. Han er hurtig, min låsesmed, og han er effektiv, der tager ikke lang tid for ham, så er min dør åben, og jeg kan komme i seng. Han når dog lige at bemærke at min lås ikke er særlig sikker, og at jeg bør få skiftet min lås hvis jeg vil undgå indbrud. Jeg bor trods alt på Nørrebro som han siger. Han opfordrer mig til at ringe næste dag, smiler farvel, og jeg kan krybe i seng.

låsesmed nørrebro

Næste morgen når jeg vågner, kommer jeg i tanke om min gamle lokale Nørrebro låsesmed der smilte så venligt til mig i går, med opfordringen om at skifte lås. Han fik aldrig betalt! Flov at over at have glemt at betale står jeg op og finder visitkortet fra i går med telefonnummer på, og ringer til ham. Han er glad for min ærlighed. Han får solgt mig en aftale om at skifte min lås til en ny sikker lås, han forklarer varmt og længe om hvad den nye lås kan, men jeg forstår det ikke rigtig. Men da jeg lægger røret på, står jeg med en tryg fornemmelse, jeg får en ny lås, der sikrer mit hjem, og det er da ikke så tosset at gøre sig venner med sin lokale låsesmed på Nørrebro?