Gør hjemmet klar til tiden efter operation

Gør hjemmet klar til du kommer hjem fra operation

Når du har fået foretaget en plastikkirurgisk operation fx en brystforstørrende operation, er det vigtigt at holde sig i ro den første tid, og de fleste skal være hjemme fra arbejde de første uger efter operationen. Det betyder også, at du efter operationen kommer til at bruge rigtig meget tid derhjemme. Derfor er det en god idé at forberede hjemmet og gøre hjemmet klar på tiden efter operationen. Du skal blandt andet sikre dig, at de daglige gøremål i hjemmet bliver nemmere i tiden efter operationen, men du skal også sørge for at have gjort hjemmet hyggeligt.

I dette blogindlæg kan du få inspiration til at gøre tiden i hjemmet efter operationen mere behagelig og bekvem.

Tips og tricks til at forberede hjemmet til mange dage hjemme

Inden operationen er det en god idé at sørge for følgende:

  • Gør hovedrent, så du ikke skal tænke på rengøringen. Man skal undgå vrid, stræk og hurtige bevægelser, ligesom man skal undgå at have hænderne over skulderhøjde de første uger. Det betyder også at de fleste rengøringsaktiviteter kan være svære at få gjort efter operationen.
  • Sørg for at have klaret alt, der kræver tunge løft. Fx havearbejde, byggeprojekter, renoveringsprojekter osv. inden operationen. Efter operationen må du nemlig ikke lave tunge løft.
  • Sørg for at købe et par spændende bøger eller tage forbi biblioteket og låne et par bøger. Så har du noget hyggeligt at tage dig til i ugerne, hvor du er hjemme.
  • Sørg for at købe ind til de første dage efter operationen, så du ikke skal tænke på det.
  • Køb friske blomster som selvforkælelse. Der er ikke noget bedre end at have friske blomster i hjemmet, når man skal tilbringe mange timer der.
  • Sørg for at have noget behageligt tøj klar til dagene derhjemme. Brysterne er ømme og spændte efter operationen, og det kan derfor være rart at sørge for lyst og behageligt tøj. Husk at bruge den støttende BH de første 6 uger.
  • Hav puder klar i både sengen og sofaen. De første uger efter operationen må du kun ligge/sove på ryggen og gerne med overkroppen liggende højt.
  • Sørg for at placere tingene, du forventer at skulle bruge i køkkenet, på badeværelset, soveværelse etc. maksimalt i øjenhøjde. Efter operationen skal du nemlig undgå at løfte armene over skuldehøjde.

Dagene i hjemmet efter operationen

Dagene derhjemme efter operationen kan blive lange. Derfor anbefaler vi også, at du har gjort klart med hyggelige aktiviteter derhjemme.

Du skal helst ikke være sengeliggende hele perioden. Allerede fra anden dagen efter operationen er det en god idé at komme op og bevæge dig. Du skal dog undgå reel motion de første 4 uger ca. for at undgå Efter 4 uger kan du stille og roligt begynde at træne let, og først efter 6 uger må du begynde at dyrke motion med høj intensitet.

I perioden, hvor du er hjemme, og skal holde dig i ro, kan du gå en lille tur fx til dit nærmeste supermarked.