Få en sikker bolighandel ved at bruge advokatforbehold

Mange danskere bliver hvert år fanget i dårlige købsaftaler, når de er ude og handle hus eller lejlighed. Ofte kan dette undgås, hvis man tager en advokat med på sidelinjen, som har forstand for boligkøb. Det kan for almindelige danskere være svært at gennemgå og forstå alle de mange papirer, som man skal igennem, når man køber et hus.

Det er klart, at en ejendomsmægler kan hjælpe en stor del af vejen, men det er også vigtigt, at man får en advokat til at gennemgå de mange papirer, særligt købsaftaler er vigtigt. Her skal man sørge for, at der bliver skrevet et advokatforbehold ind, således at man har mulighed for at fortryd, hvis der opdages mangler af advokaten. Kan man ikke få mægleren til at indskrive et advokatforbehold, så skal man ikke underskriver, før end man har snakket med sin advokat. Et advokatforbehold sikre, at man har mulighed for at komme ud af handlen, selvom man har underskrevet, hvis der findes indsigelser mod købsaftalen. Normalt har man et sted mellem 3-6 dage til at komme med indsigelse, men man kan bede om en udsættelse, hvis det er meget nødvendigt.

En fordel ved at indskrive et advokatforbehold er ligeledes, at man kan komme gratis ud af købsaftalen – der skal selvfølgelig betales et salær til advokaten, men det er en lille pris at betale, hvis denne finder forhold, der gør, at man alligevel ikke har lyst til at købe boligen. Det har allerede hjulpet mange danskere, men der ses stadig mange, som fanges i dårlige handler, hvor der er forhold i købsaftalen, som køberne ikke har opdaget. Har man ikke et advokatforbehold, kan man stadig komme ud af handlen, men i sådan et tilfælde skal man dermed betale en procent af købssummen til sælgeren, hvilket kan blive en betydelig sum alt efter hvor dyr en bolig, der er tale.

Det handler om at beskytte sig selv, når man handler bolig og det bedste måde at gøre det på, er ved at tilknytte en boligadvokat til handelsprocessen.