Køb maling online – led efter maling online hos internet-baserede farvehandlere

Forside | Tag | Maling | Svanemærket maling | Fundament

Vil du gerne male dit hjem så køb maling online. Maling kan findes og købes online til fordelagtige priser hos et bredt udbud af online malerhandlere

Skal du ud og have fundet noget ny maling, men ved du ikke, hvor du skal starte din søgen henne? I så fald, så kan det være en god ide at starte på internettet. På internettet er der et bredt udvalg af maling, som kan købes til fordelagtige priser hos en lang række forskellige farvehandlere. Køb af maling online er således et godt valg, både ud fra et kvalitets- såvel som et prisperspektiv.

Stort udbud af maling online

Når du skal have købt noget ny maling, så er der mange gode grunde til at starte din søgen på internettet. For bare få år tilbage, så var udvalget af maling online meget begrænset.

Indenfor de sidste få år så er markedet imidlertid næsten eksploderet indenfor online maling. Dette har betydet, at der i dag er et endda meget stort udbud af online farvehandlere. Nogle af disse er 100 procent online farvehandlere, mens at andre også har de mere traditionelle fysiske farvehandlerbutikker rundt omkring i danske byer.

Hvad er fordelene ved køb af maling online?

Den store fordel ved køb af maling online er, at udbuddet er langt større end hos din lokale farvehandler. Udbuddet skal her både forstås ved, at der er så mange flere forhandlere, og ved at der er så mange flere forskellige malerprodukter.

Dette større udbud af maling online er selvfølgelig godt nyt for dig som forbruger. Dette større udbud betyder nemlig, at du for det første får langt bedre mulighed for at finde frem til den maling og farvenuance, som du er på udkig efter.

For det andet, så betyder det større udvalg af maling online, at der er en hårdere konkurrence mellem farvehandlerne med deraf følgende lavere priser. Således kan du tit finde ganske gode ’knaldtilbud’ på maling på internettet, som du ikke i samme grad ville finde hos almindelige farvehandlere.

Bestilling i forbindelse med køb af maling online

Når du leder efter maling online, så er der forskellige faktorer, som du skal holde øje med. Ulempen ved at handle online er selvfølgelig, at du ikke modtager nær den samme personlige kundeservice, som du ville få i en almindelig farvehandel. Dette gør, at du bør være lidt bedre klædt på mentalt, før du ’går ind’ i en online farvehandel den første gang.

Blandt de ting, som du skal holde øje med, kan her nævnes:

 • Angives prisen eksklusiv eller inklusiv moms?
 • Er alle udgifter indregnet i den umiddelbare prisangivelse, fx inklusiv afgifter og told?
 • Og lignende relevante faktorer. Brug i denne forbindelse din sunde fornuft og en god portion kritisk sans, og så skulle køb af maling online gerne forløbe let og smertefrit.

Betaling med kreditkort

Når du køber maling online, så vil det naturligvis kun være muligt at betale med elektroniske betalingsmidler. Dette kan ske på to forskellige måder: Enten gennem anvendelse af dit Dankort eller kreditkort eller ved en bankoverførsel via din netbank.

Der er som regel ingen selvrisiko i forbindelse med køb af varer online i en internet-butik. Dette er en fordel sammenlignet med køb hos en almindelig farvehandler, hvor der er en selvrisiko på 1200 kroner, hvis nogen har misbrugt dit kreditkort ved brug af din pinkode.

Når du køber over internettet, så vil alle dine informationer naturligvis være krypterede. Dette betyder, at det kun er den rette formidler – PBS – som vil kunne afkode informationer. Således vil farvehandleren selv ikke kunne være i stand til at aflæse dine informationer, men vil kun få overført betalingen og intet andet end det. Ligeledes er det umuligt at trække for et større beløb end det, som du har godkendt fra malerhandlerens online betalingsside.

Gebyr ved betaling med kreditkort

Når du køber maling online, så vil det som regel være gratis, hvis du bruger Dankort, eller hvis du betaler via bankoverførsel. Hvis du derimod bruger et kreditkort, som ikke er et Dankort, så vil der være et ekstra gebyr. Dette ekstra gebyr vil dog typisk være på et niveau, som du sagtens kan leve med.

Log-in som fast kunde

Mange online farvehandlere giver dig mulighed for at bevare kontakten med farvehandleren, også efter at du har foretaget dit første køb. Således kan du hos nogle farvehandlere få et log-in til deres hjemmeside med et fast kundenummer og kodeord. Inde på din profil vil du så kunne se dine tidligere køb og lave nye køb.

Ligeledes kan du også ofte som tidligere kunde modtage nyhedsbreve, reklamer og andre spændende informationer fra din online farvehandler.

Levering i forbindelse med køb af maling online

Efter at du har foretaget din bestilling vil din maling eftersendes til din adresse. Disse leverancer foretages af Post Danmark eller Danske Fragtmænd. Du skal i denne forbindelse være opmærksom på, at så frem du ikke er hjemme, når Danske Fragtmænd ankommer, så skal du ofte selv betale for, at Danske Fragtmænd skal ud til dig én gang til.

Når du køber maling over internettet, så vil der desuden være et fragtgebyr. Dette fragtgebyr vil ofte ligge på omkring 100 kroner. Dog, hvis du køber over et vist beløb, så vil fragten være gratis. Hvad dette grænsebeløb er svinger naturligvis fra farvehandler til farvehandler. Dog vil det ofte ligge i omegnen af 1000 kroner.

Så frem at du bor uden for Danmark, så skal du betale afhængig af malingens vægt. Leveringstiden for maling bestilt online vil ofte være fra et par dage og op til én uge.

Nogle af de større danske farvehandler giver også mulighed for gratis fragt, så frem at du selv kommer ned og afhenter din maling i den nærmeste filial. Ved den teknik vil du bestille din maling over nettet, hvorefter farvehandleren kvit og frit transporterer malingen til den nærmeste filial. I dette tilfælde er det kun selve malingen, som du skal betale for, hvilket må betegnes som et rigtig godt tilbud.

Fortrydelsesret ved køb af maling online

Når du køber maling online, så vil der typisk være en fortrydelsesret i nogle uger efter, at du har modtaget dine varer. Dog kan varerne kun returneres, så frem at de er i stort set samme stand, som da du modtog dem. Således vil det ikke være muligt at sende din maling retur, så frem at salgsværdien af malingen helt åbenlyst er faldet, efter at farvehandleren har fået malingen retur.

Hvor lang fortrydelsesret har man?

Perioden for fortrydelsesretten svinger naturligvis fra firma til firma. Dog vil du typisk kunne returnere dine varer 2 til 4 uger efter, at du har modtaget dem. Sørg i denne forbindelse for grundigt at tjekke, hvor lang en fortrydelsesperiode du har. Hvis du ikke sender malingen tilbage i tide, så kan du ikke forlange, at farvehandleren betaler dine penge tilbage.

Fortrydelsesretten kan effektueres på mange forskellige måder. For det første så kan du nægte at modtage pakken fra Post Danmark eller Danske Fragtmænd. For det andet kan du selv sende malingen tilbage med Post Danmark eller Danske Fragtmænd. Og endelig kan du møde personligt op med malingen på farvehandlerens kontor- eller lageradresse.

Reklamationsret

Når du køber varer over internettet, så vil der typisk også være en reklamationsret i 24 måneder efter, at du har købt varen, jævnfør den danske købelov. Reklamationsretten betyder i denne forbindelse, at du kan klage over fejl og mangler ved din varer, som er opstået 24 måneder efter, at du har købt varen.

En betingelse for reklamationsretten er dog selvfølgelig, at manglerne eller fejlene ikke er opstået, fordi du har benyttet malingen på en forkert måde. Husk i denne forbindelse at reklamere forholdsvist hurtigt efter, at du har konstateret manglen eller fejlen.

Kvalitet af maling købt online

Når du køber maling online, så er det naturligvis altid sværere at bedømme malingens kvalitet sammenlignet med, hvis du stod nede i den lokale farvehandlerforretning. Dette betyder samtidig, at du skal være endnu mere opmærksom på, at malingen nu også har den fornødne kvalitet, som du er på udkig efter.

Der er i denne forbindelse forskellige karakteristika, som du kan bruge til at vurdere, om en maling er god eller dårlig. Blandt de ting, som du især skal holde øje med, kan her for eksempel nævnes:

 • Malingen har en god fylde og dækkeevne
 • Malingen holder sig flot i mange år
 • Malingen er vaskbar (især relevant ved maling til vægge)
 • Der er minimalt strint under malerprocessen
 • Malingen tørrer hurtigt
 • Malingen efterlader ingen (ubehagelig) lugt
 • Malingen påvirker ikke dit indeklima negativt

Så frem du er i tvivl om, hvorvidt din maling lever op til disse krav, så tag direkte kontakt til din online farvehandler. Vær i denne forbindelse ikke genert over at sende en e-mail eller endnu bedre ringe dem op. Malingen vil komme op og hænge på dine vægge i mange år, så du bør sikre dig, at du vælger rigtigt den første gang.

Svanemærket maling

Når du skal have valgt maling, så skal du naturligvis være sikker på, at det er en god maling i traditionel forstand. Dog bør du også sikre dig, at den maling, som du køber, er forholdsvis skånsom overfor miljøet.

Mange malinger reklamerer i denne forbindelse med, at netop dette produkt er særligt miljøvenligt. Disse udsagn kan imidlertid være svære for forbrugerne at vurdere. En god genvej er i denne forbindelse at lede efter maling med et Svanemærke.

Svanemærket er et skandinavisk miljømærke, som uddeles af Miljømærkning Danmark. Et Svanemærke betyder her, at den pågældende maling er en af de mest miljøvenlige malinger på det danske marked.

For at få et svanemærke, så skal malingen desuden også overholde nogle kvalitetsstandarder som maling som sådan. Dette betyder, at du med et svanemærke ikke blot ved, at malingen er miljøvenlig, men også at den vil tage sig godt ud i din stue – med andre ord, det oprindelige og egentlige formål med enhver maling.

Blandt nogle af de faktorer, som Svanemærket fokuserer på, kan her nævnes:

 • Maling beskytter mod diverse skimmel- og algevækster
 • Maling indeholder ikke nogen kemiske materialer, tungmetaller, opløsningsmidler og andre skadelige stoffer

Tilbehør til maling

Når du skal ud og have købt maling, så skal du naturligvis også have købt forskellige slags tilbehør. Heldigvis kan du også på internettet finde og købe alt det tilbehør, som du måtte have brug for. Ofte vil du endda kunne være i stand til at købe dit tilbehør hos det selvsamme firma, hvor du også køber din maling.

Blandt det tilbehør, som du kunne få brug for, kan her for eksempel nævnes:
Pensler, spartler, malertape, skrabere, forlængerskafter, rullesæt, spande, kar, ruller og afdækning.

Det kan i denne forbindelse godt være en fordel at købe plastikruller som afdækning. Mange folk vælger at bruge avispapir, når de skal have afdækket deres gulv. Problemet med avispapir er imidlertid, at det ikke dækker hundrede procent. Dette gør plastik imidlertid, hvor der ikke er nogen brud, men hvor du arbejder med ét sammenhængende stykke plastik.

Plastik er selvfølgelig dyrere end almindelige aviser. Til gengæld vil de også ofte være alle pengene værd i og med, at du undgår irriterende stænk af maling på dit gulv. Når maling først er nede på dit gulv, så kan det ikke komme af igen, og i den henseende er plastik naturligvis den bedste løsning.

Mere information om køb af maling online

Hvis du ønsker at vide mere omkring køb af maling online, så er den bedste ide at kontakte online farvehandlere direkte. Her kan du både lære mere om de forskellige tilbud på maling, ligesom at du kan få mere at vide omkring praktiske forhold såsom betaling, levering, returret og reklamationsret.

Når du handler ind online, så husk at brug noget tid på at scanne de forskellige farvehandlere. Priserne på maling kan svinge ganske meget, og det bør du bruge til din fordel til at finde den billigste farvehandler. Når du kigger på prisen, så husk desuden også at indregne eventuelle omkostninger i forbindelse med fragten af din maling