Miljøvenlig maling – invester i miljørigtig Svanemærket maling

Forside | Tag | Maling | Svanemærket maling | Fundament

Har du brug for noget miljøvenlig maling så prøv Svanemærket maling. Svanemærket maling er en speciel slags maling, som er særlig skånsom overfor miljøet

Skal huset males, og skal du ud og have fundet noget maling? I så fald så er det vigtigt at investere i miljøvenlig maling, som ikke belaster miljøet unødvendigt.

En god mulighed er i denne forbindelse at købe Svanemærket maling. Svanemærket maling er en speciel slags maling, som er kendetegnet ved at være særlig skånsom overfor miljøet samtidig med, at det lever op til en række kvalitetsmæssige standarder for god maling.

Hvad er Svanemærket?

Svanemærket er et af de mest prominente og respekterede miljømærker i Danmark. Svanemærket er i denne forbindelse den skandinaviske pendant til det europæiske miljømærke Blomsten.

Både Svanen og Blomsten er officielt anerkendt af de danske myndigheder og er således et kvalitetsstempel, som man i høj grad kan stole på: Hvis en maling eller et andet produkt har et Svanemærke, så kan du være sikker på, at du køber ind med ren samvittighed.

Hvilke garantier giver et Svanemærke?

En af fordelene ved Svanen og Blomsten er, at det gør det lettere for dig som forbruger at finde frem til de virkelig miljøvenlige produkter. Mange firmaer og mærker postulerer jo, at deres produkter er sunde for din krop og for miljøet, eller at du og miljøet i det mindste ikke tager skade af dem.

Imidlertid kan det være svært, og i de fleste tilfælde direkte umuligt, for travle forbrugere at tjekke disse påstande. Denne usikkerhed kommer du imidlertid uden om med Svanemærket i og med, at det er et officielt mærke uddelt af de danske myndigheder.

Blandt de garantier, som du får ved indkøb af Svanemærket maling, kan her således for eksempel nævnes:

  • Malingen tager hensyn til sundhed
  • Malingen er blandt de mest miljøvenlige malinger på det danske marked
  • Kvaliteten af malingen er mindst lige så høj som med andre malinger hos danske farvehandlere

Blandt nogle af de mere specifikke forhold, som Svanemærket kigger på i forbindelse med danske malinger, kan her yderligere nævnes:

  • Malingen afskaller og krakelerer ikke
  • Malingen danner ikke blærer og beholder en flot glans og kulør
  • Malingen giver en god beskyttelse mod alge- og skimmelvækst
  • Malingen indeholder ikke tungmetaller, kemiske materialer, opløsningsmidler og andre stoffer, som kan være hormonforstyrrende

Hvor kan jeg finde Svanemærket?

Svanemærket gives ikke bare til maling, men til en lang række andre produkter. Udover maling kan du for eksempel finde Svanemærket på køkkenruller, rengøringsmidler, møbler og computer. Derudover kan serviceydelser såsom bilvaskehaller og hoteller også Svanemærkes. Alt i alt er der i dag næsten 6500 produkter i Danmark, som har et Svanemærke.

Svanemærket bruges dog ikke i forbindelse med medicin, drikkevarer og fødevarer. For disse varegrupper, så er det nogle andre offentligt uddelte kvalitetsmærker, som du skal holde øje med.

Hvor gennemgribende er et Svanemærke?

En af fordelene ved Svanemærket er, at det vurderer hele malingens produktions- og anvendelsescyklus. Dette gør, at man kan være endda meget sikker på, at denne maling som man har købt vitterligt er blandt de mest miljøvenlige malinger på markedet.

Når man skal vurdere, om en miljøvenlig maling skal have et Svanemærke, så starter man ved produktionen af selve malingen. Derefter ser man på eventuelle bi-effekter, når malingen bruges, og når eventuelle rester smides ud igen. Kun hvis at malingen således er en miljøvenlig maling i alle skridt af processen kan den få tildelt et Svanemærke.

Hvem administrerer uddelingen af Svanemærket til danske malinger?

Uddelingen af Svanemærket administreres i Danmark af Miljømærkning Danmark. Miljømærkning Danmark ser i denne forbindelse på, om en maling lever op til de nødvendige krav omkring sundhed, miljø og kvalitet. Det er i denne forbindelse også Miljømærkning Danmark, som uddeler Blomsten til miljøvenlige danske produkter.

Det er her desuden en meget vigtig pointe, at Svanemærket ikke blot omhandler sundhed og miljø. I tillæg til disse faktorer, så skal malingen også have en høj kvalitet som et malerprodukt i sig selv. Med andre ord, god fylde, lav tørretid, få strint, lang holdbarhed og lignende relevante forhold.

Dette gør, at en Svanemærket maling ikke blot er en miljøvenlig maling, men også en maling, som du kan stole på vil udføre ’et godt stykke arbejde’, når du skal have noget ny flot maling op på væggene eller loftet.

Hvor kan Svanemærket maling købes henne?

Svanemærket maling kan købes hos en lang række danske farvehandlere. En god ide i denne forbindelse er at starte din søgen på internettet. På internettet kan du i dag finde et bredt udbud af farvehandlere. Brug dette store udvalg til at finde frem til den maling, som du er på udkig efter til den bedst mulige pris.

Svanemærket gives naturligvis til et relativt begrænset antal danske malinger. Dog er udvalget dog stadig ganske bredt, og du skulle have rig mulighed for at finde frem til lige præcis det produkt og den farvenuance, som du er på udkig efter. I dette hjælpes du ikke mindst på vej af det store udbud og den afledte meget hårde konkurrence mellem online forhandlere af maling.

Fragtomkostninger

Når du køber maling online, så vil der som regel være et fragtgebyr. Dog, hvis du køber for et særligt stort beløb, så vil nogle af disse firmaer være villige til at betale fragten for dig.

En anden metode, som nogle af de større danske kæde-farvehandlere bruger, er, at du kan bestille din miljøvenlige maling over internettet. Herefter vil din farvehandler sende malingen til den nærmeste filial, hvorefter du kan afhente din maling uden nogen ekstra fragtregning.

Endelig vil der ved køb af miljøvenlig maling som regel være fuld returret i op til nogle uger efter, at du har modtaget din bestilling af Svanemærket maling.

Mere information

For mere information omkring køb af Svanemærket miljøvenlig maling, så tag kontakt til nogle af de mange danske forhandlere af Svanemærket. Alternativt, for mere generel information om Svanemærket og om hvilke malinger, som har fået dette mærke, så tag direkte kontakt til Miljømærkning Danmark