God tag renovering kræver erfaring, viden og ekspertise

God tag renovering er ikke så nemt at finde, som man skulle tro. Der er desværre mange aktører på markedet, der skilter med erfaring, viden og ekspertise, som de i virkeligheden ikke besidder. De tror, at det bare er et spørgsmål om at bruge et eller andet materiale – og gerne i rigelig omfang – på taget, og så er alt klaret.

Men i virkeligheden er tag renovering det et ret specialiseret område. Det kræver både en uddannelse og at man følger med i udviklingen på markedet, for der kommer hele tiden bedre produkter og nye tiltag til.

De seneste år har set en rivende udvikling indenfor tag renovering. Nye materialer der er ekstremt effektive mod alger har set dagens lys. Men det kræver, at man ved hvordan man gør. Blandingsforholdene skal være i orden, for at taget både renses og beskyttes ordenligt, vel og mærke uden at teglene tager skade. At vide præcis hvordan man gør kræver, at man er med på noderne og har en certificeret uddannelse i ryggen.

Og her er det, at mange springer over og simpelthen lyver om deres kvalifikationer. Problemet består i, at forbrugerne ikke selv ved en disse om tag renovering, så det hele lyder og ser smart ud, når en eller anden sælger står og forsikrer dem om, at materiale “X” bare er det bedste på markedet. De lover gerne, at behandlingen varer i rigtig mange år, men de yder rent faktisk ingen garanti på det.

Derfor er det vigtigt, at man går til en certificeret specialist, når man skal bruge noget tag renovering. Kig efter deres certifikationer, og få nogle referencer på nogle tage de har ordnet – gerne så langt tilbage som muligt. Gå så ud og kig på taget, og tag eventuelt en snak med husejeren, hvis muligheden byder sig, for at høre om han eller hun er tilfreds med resultatet. Det vil sige meget om hvorvidt du også selv sandsynligvis finder resultatet tilfredsstillende mange år efter.

Find dig ikke i falske reklamer. Har annoncøren ikke noget at holde det i, så lyt til din fornuft og find en anden, mere velrenommeret entreprenør. Der er nok af dem, og heldigvis også mange ordentlige, der er rigtigt gode til tag renovering.

tag renovering
En sidste ting med hensyn til tag renovering: gå ikke nødvendigvis efter de lidt dyrere, i håb om de er bedre til det. En lavere pris kan sagtens blot betyde større effektivitet, og derved kortere arbejdstid.