Sikring af bolig på Frederiksberg

Hvordan kan du sikre boligen på Frederiksberg?

Der er ingen tvivl om, at der oftest sker flere indbrud i huse end i lejligheder. Det skyldes det åbenlyse faktum, at det helt lavpraktisk er nemmere at bryde ind i et hus fremfor en lejlighed på 5. sal. Dog afhænger antallet af indbrud i de forskellige boligtyper også af, hvor vi befinder os i landet. På eksempelvis Frederiksberg – sammen med hele København i øvrigt – er antallet af lejligheder meget højt sammenlignet med huse. Derfor vil det være naturligt, at det i sådanne områder vil være lejligheder, hvor flest tyve finder vej ind i.

Ifølge Bolius, som fører statistikker over boligrelaterede tendenser og områder, var der i vinteren 2018 registreret 52 husstande med indbrud på Frederiksberg. Det medfører, at Frederiksberg Kommune kan placeres på en 83. plads på listen over kommuner med flest indbrud per husstand.

Hvad går indbrudstyven efter?

Det er ofte stuelejlighederne, der står for skud, når indbrudstyven skal vælge sit offer. Igen handler det formegentlig om, at en stuelejlighed vil være meget mere tilgængelig, hvis man sammenligner med en højere placeret bolig. Ligeledes har tyven mulighed for at lure tingene mere af, da der ofte er udsigt direkte ind til boligen.

På trods af, at stuen er mere udsat, er det ikke udelukkende her, der sker indbrud. I mange lejlighedskomplekser og ejendomme oplever beboerne problemer med, at fremmede får adgang. Det kan være, de udgiver sig for at være en madudbringer, et avisbud eller noget tredje. På Frederiksberg og andre steder i byerne har du måske lagt mærke til, at der flere steder er opsat sedler om, at man bør være obs på, hvem man lukker ind? Hvis først den fremmede med den skjulte agenda bliver lukket ind, kan det føre til både tyveri i vaskekælderen (hvis der hænger en automat) samt i lejlighederne. Mange lejligheder i de store byer er af ældre stand, og det gør, at de ikke er optimalt sikkerhedsbeskyttet. Hvis du har haft en låsesmed på besøg på frederiksbergadressen, er der god chance for, at personen allerede har påpeget det.

Hvad kan du selv gøre for at indgå indbrud?

Først og fremmest kan det være en god idé at få en vurdering af, hvor sikker din bolig er. Er dine låse uddaterede? Er der bestemte faldgruber i netop din ejendom, som gør, at du skal være ekstra obs? Alle sådanne ting, kan en låsesmed på Frederiksberg hjælpe med. Låsesmede har de fornødne kompetencer til at kunne analysere sikkerheden i din bolig og komme med relevante forslag til, hvordan det kan forbedres. Det kan selvfølgelig også være, at du allerede er sikret langt bedre, end du selv tror. Hvis du eller en tidligere ejer har skiftet låsene i nyere tid, er I måske allerede godt på vej.

En anden ting, der vinder mere og mere frem i de senere år, er kameraovervågning. Det er både noget, som hele ejendommen kan beslutte at installere samt den enkelte lejlighed. Hvis ejendommen bliver enige om, at det er en god idé, kan det være hensigtmæssigt at placere kamera på de udsatte steder. Eksempelvis vælger mange at have kamera i gården. Foran kælderdøre vil også ofte være relevant. Nogle gange kan selve skiltningen med, at der er sikkerhedsudstyr, være nok til at skræmme tyven. I nogle tilfælde vælger den enkelte beboer også at installere lige ude foran egen dør. Før sådanne tiltag indføres, vil det dog være en god idé at drøfte det med ejendomsinspektøren, såfremt der gælder nogle regler.

I alle tilfælde er det en god idé at gøre brug af nabohjælp. Hjælp hinanden, når I ikke er hjemme. Hold øje med, hvem der lukkes ind i ejendommen og kig efter, hvad der sker ikke bare i egen lejlighed, men også i naboens.