indretning af bolig - indbrudssikring

Indbrudssikker indretning: Sådan gør du

Når man skal indbrudssikre dit hjem, er det en god ide at tage nogle generelle foranstaltninger, men også tage et rum ad gange for at sikre den mest optimale sikret af hjemmet. I dette indlæg giver vi dig gode råd til at at indrette boligen på en mere indbrudssikker måde.

Gode råd til en indbrudssikker indretning

  • Hav gardiner i hjemmet fx halvgennemsigtige gardiner, elektriske gardiner eller gardiner, der rulles op nedefra og op, så tyvene ikke har fuldt udsyn til hjemmet. Det er særligt relevant i rum, som vender ud mod vejen, eller hvis haven er åben. Det er en god ide at bruge gardinerne i et vist omfang til hverdag, også selvom man er hjemme.
  • Hvis du har dyre værdigenstande i hjemmet, bør du stille dem, så de ikke kan ses fra vinduerne.
  • Indsæt pærer i alle hjemmets lamper, der automatisk kan tænde og lukke. På den måde kan du få det til at ligne, at man er hjemme.
  • Installer et værdiskab i boligen, som hverken kan afmonteres eller brækkes op.
  • Undgå at have smykker og andre mindre værdigenstande liggende/hængende fremme. Sørg for at den slags opbevares et sikkert sted.
  • Placér dyr kunst, dyre lamper og dyre møbler steder i boligen, hvor der ikke er udsyn fra vinduerne.
  • Hav ikke blomster stående synligt, hvis du er væk i længere tid. Hvis de ikke vandes og passes, kan de visne blomster signalere, at der ikke er nogen hjemme.
  • Når du forlader boligen, er det en god idé at lade det se beboeligt ud. Ryd derfor ikke alt for meget op, men lad gerne nogle kopper, magasiner eller andet stå fremme.
  • Installer en tyverialarm i boligen, som registrerer, hvis der kommer ubudne gæster. De findes i mange forskellige afskygninger og i mange tilfælde vil det betyde, at der skal monteres apparater flere steder i boligen. Det kan fx være alarmsystemer med videoovervågning.

Indbrudssikker indretning er ikke tiltrækkeligt

En indbrudssikker indretning er første skridt på vejen, når man skal indbrudssikre sit hjem. Men for at få den mest optimale indbrudssikring, er det en god idé at kontakte en låseservice, der kan rådgive om optimal indbrudssikring og installere sikre låse, låsemekanismer på vinduer og andre former indbrudssikre foranstaltninger. Med korrekt rådgivning og installation af den nødvendige indbrudssikring er du bedre stillet både i forhold til forebyggelse af indbrud, og hvis uheldet skulle være ude.