Indretning af bolig

Nogle gang kan indretning af en hel bolig virke ret uoverskuelig. Især hvis man kommer fra en mindre bolig og skal flytte over i noget  større eller omvendt. Enten bliver indretningen for skrabet eller også bliver looket for crowded. I begge tilfælde er det svært at få den fede personlige stil ind, som gør boligen hyggelig og indbydende.

Da vi flyttede ind i vores rækkehus for lidt over ti år siden, kom vi fra en lille lejlighed på Frederiksberg, hvor vi kun havde plads til det mest fornødne. Så vi var godt klar over at der måtte noget mere til, hvis indretningen af vores bolig ikke skulle blive lige lovlig ‘less is more’ agtig eller nærmere ‘less is less’ 😉

Vi lavede dog den fejl (synes jeg nu, hvor jeg ser tilbage) at vi nærmest købe en hel stue og spisestue i én og samme butik, hvilket gav en meget upersonlig og ret kedelig stil. En fremgangsmåde som jeg aldrig vil råde andre til at gøre, og som stadig så mange år efter, spøger i vores indretning. Jeg er nemlig ikke typen der bare smider ud når jeg bliver træt af at kigge på det, og det var dyre og gedigne møbler vi fik erhvervet os dengang. Nogle af møblerne er dog gået videre til andre eller blevet solgt, og nogle har vi stadig den dag i dag, dog modificeret lidt, så det passer til nutidens indretning.

Man bliver klog af skade og fejl! Og jeg er heldigvis blevet klogere end dengang og foretrækker nu en mere mikset indretning, med møbler fra forskellige mærker og med kombinationer af forskellige materialer, farver, nyt og gammelt, frem for de færdiglavede koncepter.

Det er også derfor at det tager så lang tid at indrette boligen, så den bliver lige som man ønsker. Det tager tid at finde de rigtige møbler og accessories til boligen, og ikke mindst at skrabe pengene sammen til dem! Især hvis man gerne vil have lækkert design af ordentligt håndværk og kvalitet der holder år efter år.

Som sagt kan det være sin sag at skulle indrette en hel bolig eller bare nogle enkelte rum, for den sags skyld. Især hvis man ikke har flair for det. Flere og flere gør da også brug af en indretningarkitekt, som kan hjælpe med at skabe de overordnede linjer til den stil man gerne vil have. Men det er også vigtig ikke at lade en udefrakommende dominere indretningen i ens hjem. Det er vigtig at få det personlige og lidt skæve med som gør ens bolig til et hjem.