Møbler i hjemmet

Møbler i hjemmet dækker i bund og grund over utrolig mange ting. Hvor man i gamle dage måske traditionelt sagde det var en sofa eller et spisebord er det i nyere tid meget mere bredt pr definition. Vi vil her prøve at afdække en masse elementer som kunne defineres som møbler i hjemmet.

Fladskærmen
I gamle dage var fjernsynet relativ stort og når det var slukket blev det nok mest betragtet som et værktøj som ikke nødvendigvis var alt for kønt. I dag er fjernsynet faktisk blevet et af de pænere møbler, som mange med stolthed viser frem. Her menes selvfølgelig alle de fladskærms tv som er buldret frem de senere år, og idag faktisk er et særsyn hvis en husstand ikke er indeholder af sådan et. Fladskærmene er blevet så flotte at de idag fremstår som et maleri på den væg hvor de hænger. Med moderende arkitektur er det muligt at skabe noget så stilrent og smukt at det gør mange andre møbler til skamme. Det sætter selvfølgelig også krav til de øvrige møbler i lokalet og det kræver også at man er i stand til at sammensætte nyt med gammelt hvis man har det sidste nye high tech.

Det frie areal
At have meget plads at indrette sig på indbyder måske til at bruge en masse møbler, men det betyder ikke at det er reglen. Faktisk er det sådan at hvis du indretter med få møbler på et stort areal kommer de væsentligt mere til deres ret, vel at mærke hvis du gør det på den rigtige måde. Det ses også i eksklusive butikker som sælger attraktive og kostbare varer at disse bliver udstillet på et stort areal men hvor der er meget fokus på den enkle varer. Less is more.

Det er lidt som hvis du går en tur på et museum og ser et dyrebart stykke kunst som står midt i en sal bag beskyttet glas. Resten af salen er stort set tom dog sat i en kulisse med effektfulde vægge, som skaber de helt rigtige rammer omkring dette stykke kunst. Lige ledes er det med møbler, man skal passe på at møblerne ikke drukner i hinanden.

Bogreolen
Det behøver skam ikke at være forkert at have mange møbler på et mindre areal. Det kan have sin charme hvis man gør det rigtig og virkelig kæler for alle detajlerne. F.eks bogreolen som er fyldt op med alverdens bøger. Selv om det måske kan være svært at komme rundt i et smækfyldt lokale med mange forskellige og måske ligefrem sjældne men spændende møbler er det altid inspirerende. Du ser det tit hos f.eks kunstere eller f.eks opfindere der er dedikeret til deres projekt. Det er lidt som at bevæge sig ind i et univers af ideer og man kan ikke lade være med at lade sig inspirere af sådan en oplevelse. Dog betyder det ikke nødvendigvis at man selv kan bo sådan, men det er altid sundt med forskellige inputs til den indre indretter som vi alle har gemt i os.

Det praktiske hjem
Der findes mange hjem der er så pæne at man som gæst næsten ikke tør sætte sig i sofaen. Så findes der også de praktiske hjem, typisk en børnefamilie, hvor man efterhånden er blevet realistiske omkring de muligheder og ikke mindst begrænsninger der er omkring indretning. Det er måske ikke når børnene er små man skal ud og investere i en designsofa og så forvente at børnene ved, at der må de absolut ikke hoppe rundt. Derimod kan man idag få rigtige mange flotte alternativer til designer møbler og til rimelige penge så hjemmet kan tåle at blive brugt og ikke være begrænsene for familiens små børn.

Kompromis
Alt i alt er det er stort kompromis at indrette sit hjem. Er man f.eks en familie er der mange hensyn at tage så det kan være en rigtig god ide at sætte sig ned og drøfte alles behov. På den måde kan man indrette sig på en måde, hvor alle får deres egnt lille hjørne i det samlede hjem. Manden får måske det tv han altid har ønsket sig, konen får sit elskede spisebord og børnene får måske et legehjørne. Det kan sågar være man går lidt kompromis med hunden som også får sit egne lille plads i huset.

Alt i alt er det rigtig spændende og det anbefales altid at du tænker alle scenarier igennem og drøfter dem med den øvrige familie, på den måde får du vendt alle muligheder og er bedst muligt rustet til at foretage væsentlige men spændende ændringer i familiens hjem.