Lys er ikke bare lys – køb en LED pære

Få bedre lys til billigere penge

Rigtig mange danskere har den opfattelse, at lys bare er lys, og at en pære bare er en pære. Men dette er ikke korrekt. Heldigvis er langt de fleste gået væk fra den gamle glødepære, som den dag i dag også er blevet ulovlig at importere i EU. Mange er derefter gået over til den velkendte energisparepære, som før i tiden fik rigtig meget ros, da den blev holdt op med glødepæren. Sandheden er dog, at det ikke er den bedste pære på markedet. Der findes nemlig et bedre, billigere og mere miljøvenligt alternativ, som faktisk har været på markedet i et stykke tid efterhånden. Det jeg snakker om, er LED-pæren. Mange har måske stået ude i en forretning, og har skullet købe en ny pære, og lagt mærke til at LED-pærerne er lidt dyrere end de andre. Men det kan faktisk betale sig at investere i sådan en, da du på længere sigt vil spare en hel del på el-regningen.

Udregninger fra Energistyrelsen viser nemlig, at LED-pæren holder i mange flere år end hhv. glødepæren og energisparepæren. Hvis pæren står tændt 3 timer hver eneste dag, så holder glødepæren 1 år, energisparepæren holder 6-16 år og LED-pæren vil holde hele 15-50 år. Der er altså en kæmpe forskel, som betyder, at du knap så ofte skal ud og købe nye pærer, hvis du bruger LED-pærer. Det er blandt andet derfor, at den er så meget mere miljøvenlig. Men det skyldes også, at pæren tænder op med det samme, og modsat energisparepæren indeholder den ikke tungmetaller.

Men dette er ikke den eneste fordel ved LED-pæren. Den giver nemlig også et langt bedre lys, hvilket betyder, at du får en langt bedre farvegengivelse.