Relevante spørgsmål om ejerskifteforsikring – og svar

Forsikringer i det hele taget giver anledning til mange spørgsmål for forbrugere. Man vil jo selvfølgelig gerne sikre sig så godt som muligt og sørge for, at man vælger den bedste forsikring og er helt informeret om, hvordan man er dækket ind. Jo mere kompleks forsikringen er (samt betingelserne), jo mere forvirring kan der opstå.

Hvis vi tager udgangspunkt i en ejerskifteforsikring, kan naturlige spørgsmål gå på emner som pris, dækning, regler, nødvendighed og så videre. Men det første spørgsmål, der potentielt melder sig, kunne også være, hvad en ejerskifteforsikring egentlig er? En ejerskifteforsikring er en sikkerhed for dig, der skal ud at finde ny bolig, og som vil have en garanti for, at der ikke opstår uforudsete omkostninger.

Dækning på din ejerskifteforsikring 

Kort og godt dækker en ejerskifteforsikring det, der ikke er beskrevet i tilstandsrapporten. Dækningen gælder dog ikke samtlige skader, der går udover tilstandsrapporten, hvorfor det er vigtigt at sætte sig ordentligt ind i de konkrete betingelser. Ligeledes kan det være en god ide at se eksempler på nogle af de skader, som ejerskifteforsikringens dækning tidligere har indbefattet.

Der findes både en basis ejerskifteforsikring og en udvidet ejerskifteforsikring. Dækningen vil afhænge af, om du tegner den først- eller sidstnævnte. I ‘standard-udgaven’ er kravene for, hvad forsikringen dækker lovbestemt. Perioden for dækningen er 5 år, hvorimod en udvidet er 10 år.

Hvad er en forventelig pris på en ejerskifteforsikring?

Det er umuligt at sætte en universel pris på ejerskifteforsikringer, da det afhænger utroligt meget af den konkrete sag. For at finde et prisestimat er det derfor en god idé at benytte forsikringsselskabernes formularer – her er det som regel muligt at få tilsendt et tilbud på en ejerskifteforsikring inden for kort tid. Ofte 24 timer. Du er ikke forpligtet til at købe noget, hvorfor det kan være en god føler på markedet i forhold til at få en fornemmelse for, hvad prisen på en ejerskifteforsikring er.

 

Hvilken en ejerskifteforsikring skal jeg vælge?

Når du først har brugt tid på at researche på diverse ejerskifteforsikringer og nørdet rundt i, hvad de dækker og ikke dækker, hvad priserne er og så videre, spørger du måske dig selv: Hvilken en skal jeg så vælge? Spørgsmålet om, hvilken en ejerskifteforsikring der er den bedste, vil altid være subjektivt, hvorfor et definitivt svar ikke kan konkluderes. Du bør gøre op med dig selv, hvilke parametre du kigger på i din vurdering. Kigger du eksempelvis på, hvilken et selskab der har mest erfaring med ejerskifteforsikringer, på prisen, på tryghedsfølelsen – ja så vil det måske være nogle forskellige bud du opnår. Det, der er vigtigt for dig, bør også veje tungest i forhold til at vurdere, hvilken en ejerskifteforsikring der er bedst. Ét af budene er Dansk Boligforsikrings ejerskifteforsikring, som er en af de billigste og mest dækkende på markedet. Den kan du læse mere om på deres hjemmeside.