Solcelle lamper – perfekt til belysning i haven

 Skab en hyggelig have med solcelle lamper

Kender du også til det der problem med, at det kan være svært at finde god, hyggelig og effektiv belysning af haven uden, at det skal koste en halv bondegård? Det er i hvert fald et problem, som jeg har døjet med i årevis. Men det er der heldigvis en måde at komme til livs på.

Rigtig længe havde jeg nogle lamper i haven, der var strøm-drevet. I første omgang havde jeg fået gravet ledninger ned i jorden. Det fungerede fint i de årstider, hvor der ikke var frost. Men lige så snart det blev vinter, så kunne ledningerne ikke mere, hvorfor lamperne ikke lyste. Det var i øvrigt utrolig grimt, da det var tydeligt at se, hvor ledningerne var gravet ned. Det kunne jeg selvfølgelig godt have ordnet, hvis jeg ville. Men det er et hårdt og tidskrævende projekt.

Jeg fik derefter investeret i nogle nye havelamper, som også var drevet af strøm. Ledningerne til disse lamper skulle til gengæld kunne holde til frost. Jeg orkede dog ikke, at grave ledningerne ned igen. Garantien for at ledningerne kunne holde til frost holdte kun af og til. Det afhang ganske enkelt af, hvor koldt det var. Et problem der opstod med disse lamper, var jo så, at ledningerne ikke var gravet ned. Det var både grimt og utrolig upraktisk i og med, at man ofte var ved at falde i dem, og at det krævede, at man skulle fjerne dem, når der skulle slås græs.

Disse lamper røg også straks ud igen. Jeg gik længe uden noget som helst belysning i haven, hvilket efter min smag er lidt kedeligt, da det altså skaber noget hygge, når man kan sidde og kigge ud på sin have helt eller delvist lyst op.

Der gik et halvt års tid uden havelamper, hvorefter en nær veninde fortalte om nogle solcelle lamper, som hun for nyligt havde fået i sin have. De havde indtil videre virket upåklageligt, og det var på trods af, at vi i den periode havde en hel del frost.

Mange er lidt pessimistiske, når det gælder solcelle lamper, da de tror, at de ikke vil lyse i særlig lang tid, når vi i vintermånederne ikke har så meget sol. Og de har egentlig delvist ret. For køber man noget billigt skrammel, så oplever man naturligvis ovenstående problem.

Jeg fik dog investeret i et par rigtig gode havelamper med det samme, som var solcelle lamper. De har virket helt perfekt indtil videre, og de lyser rigtig længe på trods af, at der ikke er særlig meget sol, som kan give energi til lamperne.

Er du lidt på herrens mark, når du skal finde nogle solcelle lamper, som samtidig er pæne at se på, så kan jeg varmt anbefale Lampegiganten.dk, som har et rigtig stort udvalg.

Solcelle lamper er jo i øvrigt rigtig godt for miljøet, og så sparer man en hel masse penge, hvilket jo er super fedt!

Du kan også se de lamper, som jeg har købt her.