Til dig der skal købe bolig for første gang

Med finanskrisen, der endnu ikke er ovre endnu, i baghovedet, så har det de sidste par år været guldår for førstegangsboligkøbere. Er man førstegangskøber, er man nemlig ikke afhængig af, at den nuværende bolig bliver solgt, før man kan købe sig en ny bolig, og det gør, at man i dag som førstegangskøber kan købe sig en meget billig bolig pga. boligkrisen. Det er nemlig utroligt svært for boligejerne at komme af med deres bolig, og det bevirker, at de bliver nødt til at sætte prisen ned. Der er dog nogle ting, der kan være meget svære at forstå i købsprocessen, når man aldrig har prøvet det før, og der gælder fx købsaftalen, hvorfor det kan være en rigtig god ide at investere nogle penge i en boligadvokat.

Om købsaftalen

En købsaftale kan være en meget kringlet affære at have med at gøre, og den kan være meget uoverskuelig at tage stilling til, når man som førstegangskøber som regel ikke kender til de forskellige begreber, der bliver brugt i en købsaftale.

Købsaftalen er kort sagt det vigtigste dokument i en købsproces. Det er det dokument, man som køber skriver under på, hvorefter handlen faktisk er en realitet. I købsaftalen kan din boligadvokat indskrive nogle såkaldte advokatforbehold, som er forbehold, der er lavet i forbindelse med købet. Et advokatforbehold kan eksempelvis være, at man ønsker at købe boligen under forudsætning af, at man får solgt sin nuværende bolig, eller at man som køber kan trække sig ud af aftalen, hvis det viser købsaftalesig, at der er gennemgribende fejl og mangler i boligen, som køber ikke er gjort opmærksom på fra sælgers side af. Dette er kun nogle få eksempler, da en købsaftale kan indeholde mange forskellige typer forbehold.

Grunde til at hyre en boligadvokat

Der er rigtig mange grunde til at hyre en boligadvokat i forbindelse med et boligkøb, og det gælder især, hvis man er førstegangskøber. En boligadvokat kan hjælpe dig sikkert igennem et potentielt boligkøb, og boligadvokaten kan give dig uvurderlige råd og vejledning til, hvad du skal gøre og ikke skal gøre. Derudover står boligadvokaten for alt det juridiske i forbindelse med boligkøbet og hjælper dig gerne med at forstå købsaftale og andre væsentlige dokumenter.

Skulle man være så uheldig, at købet af en eller anden grund ikke går igennem, selvom man har underskrevet købsaftalen, så mister man ikke sine penge brugt på omkostningerne i forbindelse med købet, hvis man har en boligadvokat. Har man derimod ikke en boligadvokat, skal man i så fald stadig betale for omkostningerne i forbindelse med lån etc.

En anden fordel ved at have en boligadvokat med på sagen er, at boligadvokaten kan finde juridiske fejl og mangler, der forhindrer dig i at havne i en fælde, hvor du som køber har skrevet under på købsaftalen uden at have læst det, der står skrevet med småt. På den måde kan du altså i sidste ende spare dig selv for en masse penge ved at hyre en boligadvokat.