Har du overvejet hvilket tapet der skal på væggene?

TapetEr du ved at renovere dit hjem? Har du taget nogen valg om hvorvidt væggene skal males eller der skal tapet på? Det nemme valg er selvfølgelig at male væggene, men det er omtrent også ved at være lige så almindeligt som bukser til piger. Derfor skal man ikke kimse at hvor unikt tapet kan gøre dit hjem. Især hvis man tager med, at tapet kan fås i tusindvis af farver og mønstre.

Der er groft set to måder, at du kan bruge tapet på. Du kan enten tapetsere med hvidt tapet og male en selvvalgt farve ovenpå, så du bruger tapetet som en slags måde at beskytte væggen og give den noget struktur. Den anden måde er for at få et bestemt mønster på dine vægge, som ikke kan males.

Hvad er forskellen mellem tapet og maling

Den største forskel mellem de to er slutresultatet, og hvordan du når dit resultat. Når du maler, vælger du en farve, og så er det den farve væggen får. Du kan altid male nogle mønstre osv., men som udgangspunkt maler du kun med én farve ad gangen.

Når du tapetserer et rum, så kan du selv vælge imellem et hav af forskellige farverige mønstre – nogle som endda ikke kan opnås med maling.

Tapet nu og da

Det er igen kommet på mode at bruge larmende mønstre på tapet, som var ganske almindeligt for 100 år siden. Det var endda også ganske almindeligt i 80erne, men over de sidste par årtier har simplicitet og feng shui været almindeligt hos mange, hvorfor det var mere almindeligt at male et rum i én farve.

Der er dog ét punkt, hvor tapet aldrig er gået ad mode og det er i børneværelset. Det har altid været helt almindeligt at bruge sjovt og finurligt tapet i et børneværelse – dog mest med tegnefilmsfigurer og -temaer. Men det er der selvfølgelig en meget logisk grund til og det er at børn har brug for at fantasere og det får de mulighed for med et eventyrligt tapet. Tapet behøves jo ikke at have Cars eller Peter Plys på for at stimulere børn – mønstret i sig selv skulle kunne opnå dette.

Det er nu så almindeligt at købe tapet online i så mange forskellige webshops at det kan anses for at være en konkurrent til forretningerne. Selvom du finder mest tapet til børneværelser, så kan du stadig finde mere og mere specielt tapet i smukke farver og mønstre, som kan bruges i både stue og i soveværelse.

Du kan eksempelvis finde et stort og varieret udvalg af tapet hos Promaling.dk.

Held og lykke med projektet.