Der er mindst tre gode grunde til at ønske at få et nyt tag på huset

Der er mange gode grunde til at ønske sig et nyt tag. Her opridses de tre bedste.
nyt tagDen første gode grund er for økonomiens skyld. Ja, det er en anseelig investering – rundt regnet koster det omkring en kvart million kroner, for et gennemsnitligt hus af 150 m2. Grunden til at der kan være god økonomi i at få nyt tag, er kombinationen af værdistigningen af huset og fremtidige besparelse på varmeregningen.

Værdistigningen siger sig selv. De fleste bliver dog overrasket over, af den kan lyde på helt op til investerings størrelse. Grunden til at det værdisættes så højt, er at man kan vide sig sikker på forholdene omkring et hus, der har fået nyt tag på. Man ved at der ikke gemmer sig overraskelser, og der er garanti på. På den måde er et nyt tag en slags opsparing, og ikke blot en udgift.

Yderligere vil et tag, der bliver lagt i dag, altid efterisoleres. Rundt regnet vil energiforbruget nedsættes så gevaldigt, at der spares 30 til 40% af varmeregningen. Pengene spares altså hjem igen, som årene går.

Økonomien er altså ikke til at tage fejl af. Et nyt tag er en fornuftig opsparing, og investering der vil give afkast i rigtig mange år fremover.

Den anden grund er af funktionel karakter. Det gamle tag kan være beskadiget, for eksempel på grund af en vand- eller brandskade. Det kan være ren og skær slidt ned, grimt og med huller hvor regnen siver igennem og ødelægger loftet. Det kan være uisoleret, eller bygget med asbest, som man gerne vil af med. Måske savner man en kvist eller to, ovenlysvinduer eller endda en hel altan. Der er mange gode grunde til at det kan være nødvendigt med et nyt tag.

Den sidste, men bestemt lige så vigtige grund, er den æstetiske. Her er det en mere personlig sag, hvad der er nødvendigt, eller hvad der er pænt. Faktum er dog, at for mange spiller det æstetiske mindst lige så stor en rolle som de andre grunde. Drømmen om det sorte højglaserede tegltag kan endelig indfries, hvis man får nyt tag.