Når du skal vælge vådrumsmaling…

Der er nogle vigtige overvejelser, man skal gøre sig, når man skal vælge vådrumsmaling. Mange tror at det bare er at vælge høj glans og en farve og så ellers videre i processen, men der er flere detaljer i dette, som du skal være opmærksom på.

Vådrumsmaling benyttes normalt til badeværelser, toiletter, bryggers og køkkener. Den største fejl, du kan lave, at vælge at lade være med at bruge vådrumsmaling i et vådrum, fordi så kan du potentielt få fugtskader og skal male mere ofte.

Vådrumsmaling defineres som en stærk og meget rengøringsvenlig maling, som hjælper dig med at bekæmpe skimmelsvamp og fugt. Vådrumsmaling holder længere end alm. maling, selvom det bliver udsat for fugt.

VådrumsmalingVådrumsmaling er især vigtigt at bruge i vådzoner som brusenicher og omkring håndvasken. I resten af rummet er det ikke strengt nødvendigt – blot en rigtig god idé for at effektivt at kunne bekæmpe fugt-problemer. Dette er dog kun et aktuelt valg, hvis du har et rigtig stort badeværelse, fordi hvis rummet er under 3,25 kvm. stort, skal hele lokalet betragtes som vådzone, og du bør derfor bruge vådrumsmaling i hele lokalet.

Du kan læse meget mere om hvordan du bruger vådrumsmaling korrekt på malerfagets behandlingsanvisninger.

Vådrumsmalings glans og overflader

Du kan bruge vådrumsmaling på de fleste overflader som beton og gipsplader, du skal blot være opmærksom på, at hvis du maler på gipsplader med glasvæv skal glasvævet være godkendt til vådrum før det har den ønskede fugtbekæmpende effekt. Du behøves ikke at male loftet i et vådrum med vådrumsmaling, hvis det er hvidpigmenteret træ i forvejen, så kan du nøjes med det man kalder en panel hvid maling. Er det et gipsloft kan du nøjes med en normal maling med glans 10.

La vitamina B12 è considerata sicura se assunta con un integratore vitaminico. Come può il originale prezzo aiutare con la disfunzione erettile?
Si pensa che il farmacia funzioni aumentando il flusso sanguigno al pene quando stimolato.

Når du skal vælge glans på vådrumsmaling er det meget standard at bruge glans 20. Den kan bruges i både vådzone og fugtzone, men det kan dog i visse tilfælde være nødvendigt at bruge glans 30 eller 50 i vådzonen især. Fordelen ved disse er, at de er bedre fugtbeskyttende og sidstnævnte har også en langt mere blank overflade, som gør den nemmere at rengøre end lavere glanstal.

Du kan stort set vælge de fleste farver når du skal vælge vådrumsmaling. Det kommer kun an på producenten og hvilke farver de tilbyder.

Vådrumsmaling er som udgangspunkt dyrere end alm. maling. Dette er pga. den høje glans og også hvorfor nogle vælger at bruge en høj glans omkring vådzonen og en mindre glans i resten af rummet. Det kan være med til at spare penge, men man skal dog stadig rette sig efter reglerne for vådzone og størrelsen af rummet.

Held og lykke med arbejdet.