10 råd til at holde tyven LANGT VÆK , når du er på ferie

Ganske vist er indbrudstallet – heldigvis – faldende i Danmark. Men det ændrer ikke på, at vi er dårligere end vores nabolande til at holde tyvene væk.

Sammenligner vi os med fx England/Wales, Holland, Tyskland og Sverige, er vi i Danmark det land, der har den allerhøjeste indbrudsrate. Vi er altså ikke det land med flest indbrud i alt, men det land, der har flest indbrud pr. indbygger.

Tallene stammer fra en analyse fra Det Kriminal Præventive Råd, som viser, at Danmark i 2015 havde en indbrudsrate på ca. 5,8 (dvs. at 0,58 % af befolkningen havde haft indbrud), mens indbrudsraten for Holland og England/Wales var nede på ca. 3,6, og for Sverige og Tyskland helt nede på ca. 2,2.

Tag dine forholdsregler

Det er december måned, der er værst, når det kommer til indbrud. Det skyldes højst sandsynligt, at mange hjem står tomme i julemåneden, når man er ude af huset for at fejre jul med sine venner, familie og kolleger.

Men også sommeren er højsæsonen for tyveknægte, som ved, at mange hjem her står tomme, når folk tager på ferie. Det er derfor rigtig vigtigt, at du tager dine forholdsregler og gør, hvad du kan for at tyverisikre dit hjem, inden du pakker rejsetasken og drager af sted.

10 råd til tyverisikring af dit hjem

Du kan gøre mange ting for at sikre dig mod de ubudne gæster. Og du har sikkert taget visse forholdsregler for at holde tyvene på afstand. Men for at hjælpe dig med at effektivisere din indsats – og for at gøre denne hjælp så overskuelig som overhovedet muligt – kan du se nedenstående video fra låsesmeden Keypartner, der forklarer vigtigheden af rådene, ligesom du får adgang til en grundig infografik længere nede i artiklen. Infografikken er en guide, der trin for trin hjælper dig igennem, hvordan du udfører hvert råd, og fortæller dig, hvad det vil koste – både hvis du får professionel hjælp eller gør det selv.

Så nu har du altså ingen undskyldning for ikke at sikre dit hjem mod de ubudne gæster, mens du er på ferie.

Eksempel på et råd

Det smarte ved infografikken er, at den tager brugeren i hånden og helt lavpraktisk og konkret beskriver, hvad man skal gøre for at følge rådet på mest optimal vis.

Et eksempel på et råd er: ”Få monteret vindueslåse”. Her får du så at vide, hvordan du bør følge rådet, idet der i infografikken står: ”1) Tjek hvilke vinduer, der bør få monteret vindueslåse; 2) Udvælg dine vindueslåse. Lindrucker vindueslåse og -hasper er et populært valg. Du kan evt. kontakte en låsesmed for vejledning; 3) Få monteret dine nye vindueslåse. Du kan få hjælp af en professionel låsesmed eller montere låsene selv.”

Herudover får du at vide, hvad den omtrentlige pris for at følge rådet er:

  • Pris ved brug af professionel: 350 kr. pr. komplet vindueslås + 550 kr. for levering og montering pr. styk. = 900 kr.
  • Pris og tid for gør det selv-manden: 350 kr. pr. komplet vindueslås. Det vil tage ca. ½ time pr. vindue at montere de nye låse selv.

Aldrig 100 % indbrudssikker

Det siger sig selv, at du aldrig kan gardere dig 100 % mod indbrud. Dog er en ting sikkert: Følger du de 10 råd, inden du drager på sommerferie, vil du gøre livet surt for indbrudstyven – hvilket højst sandsynligt vil holde vedkommende på lang afstand af dit hjem.

Jo flere danskere der følger disse råd, jo større er sandsynligheden for, at vi fremover kan komme til at klare os bedre end nabolandene i indbrudsstatistikkerne – frem for at ligge allerværst, som vi gør nu.

Grafik

Nedenfor ser du grafikken over rådene. Du kan desuden læse mere her:

10 råd til indbrudssikring