Ejerskifteforsikring

Skal du købe ny bolig, er det vigtigt at have en god ejerskifteforsikring

Går du og drømmer om en ny bolig? For mange er det en drøm at kunne købe et hus og kalde det sit eget. Det er især unge par, der har eller gerne vil stifte familie, der køber et nyt hus. Men det kan også være mere etablerede familier, der måske har brug for et hjem et andet sted eller i en anden størrelse. Uanset hvad er det ofte noget af en opgave at skulle finde et nyt hjem, der falder i ens smag. Samtidig er der også en række andre forhold, som man bør have øje for. Et af de forhold er en ejerskifteforsikring. Hvis man skal til at købe en ny bolig, er det nemlig en rigtig god idé at have investeret i en ejerskifteforsikring. Det sikrer en mod skjulte skader på det hus, man køber.

Ejerskifteforsikring – hvorfor er det så vigtigt?

At købe en ny bolig er sjældent billigt, men ejerskifteforsikringen er ofte et dårligt sted at spare. Hvis man ikke har en ejerskifteforsikring, kan man nemlig komme til at stå med en kæmpe regning, hvis der er skjulte skader på huset. Det er nemlig ikke sælgers ansvar, hvis vedkommende har fået udført en tilstands- og elrapport på huset. Er der skader ud over det, er det den nye ejer, der står til at skulle betale for en udbedring. Og sådanne skader kan koste mange tusinde kroner at få udbedret. Derfor kan det mange gange anses som en investering at tegne en ejerskifteforsikring, inden man køber nyt hjem.

Hvornår får man brug for den slags forsikring?

Der kan være mange former for skader på huset, som man selv skal hæfte for, hvis man ikke har en ejerskifteforsikring. Det gælder eksempelvis ulovlige el- og vvs-installationer på huset. Hvis der er udført en mangelfuld renovering på huset, eller det simpelthen er bygget forkert, er ejerskifteforsikringen din redning. Hvis ikke du er forsikret på det punkt, skal du nemlig selv betale – og det er en rigtig ærgerlig situation at stå i. Byggeskader og –fejl kan være store og dyre. Der er eksempler på, at en ejerskifteforsikring har sikret den nye ejer en erstatning på over 1 million kroner.

Stor forskel på forsikringer

At købe forsikringer kan være svært. Naturligvis vil man gerne have den billigste løsning, men det er ikke altid det bedste valg. Det er dog ikke altid den billigste ejerskifteforsikring, der er den bedste. Så hvordan finder man som boligkøber ud af, hvilken ejerskifteforsikring, der er klog at investere i? Selvom ejerskifteforsikringerne som udgangspunkt dækker efter den samme lov, er der nemlig stor forskel på de forskellige forsikringer. Og det kan sommetider godt betale sig at give lidt ekstra for en forsikring, der dækker bedre.

Bliv forsikret hos Dansk Boligforsikring

Du kan blandt andet få en ejerskifteforsikring hos Dansk Boligforsikring. Som det fremgår af navnet, er Dansk Boligforsikring specialiseret i forsikringer til enten sælger eller køber i forbindelse med en hushandel. Det betyder, at de hele tiden har fingeren på pulsen og kender til markedet. Hvis du skal bruge en ejerskifteforsikring forud for køb af en ny bolig, er de derfor et godt valg. De har konkurrencedygtige priser på deres ejerskifteforsikringer, samtidig med det er en af de mest dækkende ejerskifteforsikringer. Hvis du vil være sikker på at være dækket ind, hvis huset ikke er, som du havde forestillet dig, er det altså dem, du skal tage kontakt til.

Forskellige typer forsikringer

Inden for ejerskifteforsikringer er der flere modeller. Den klassiske ejerskifteforsikring løber over 5 år og dækker blandt andet ulovlige el- og vvs-installationer. Men du kan også vælge at få en udvidet ejerskifteforsikring, der løber i op til 10 år. Den udvidede model giver også en bedre dækning end basismodellen. Eksempelvis er du forsikret mod ulovlig indretning af bygninger, udbedring af ulovlige kloakledninger og –rør samt dækning af udgifter på op til 250.000 kr. ved forurening. Derfor kan det i nogle tilfælde godt betale sig at vælge en udvidet ejerskifteforsikring. Hvis du tager det valg, er du i hvert fald sikret på at være dækket helt ind som nybagt boligejer. Hvis du er i tvivl om, hvad der er det rette valg for dig, kan du altid kontakte forsikringsselskabet og få deres professionelle mening.