5 Køkkentrends

Skal du have nyt køkken indenfor den nærmeste fremtid? Så læs med her og få et overblik over køkkentendenser netop nu. Køkkener holder i mange år, men de ændrer sig alligevel fra tid til anden. Så længe du vælger et godt kvalitetskøkken, kan du ikke gå helt galt i byen. Du kan finde et stort udvalg af smarte, men tidsløse, kvalitetskøkkener på hos AUBO her.

Få naturen ind

Den ultimative tendens i 2018 indenfor boligindretning er natur. Naturen skal ind i form af materialer, lys og den generelle indretning. Vælg lækre træsorter til dine låger og en smuk stenbordplade – det kan f.eks. være marmor. Naturen kan komme ind i dit hjem, hvad enten du er til det rå eller mere fine look. Ovenlys vinduer i et køkken skaber et fantastisk lys og giver dig fuld fornemmelse for naturen, imens du står i køkkenet. Det er også en mulighed at få naturen ind med en masse små planter, og god plads til krydderurter der vokser indenfor.

Køkkener i træ

I tråd med tendens nummer et er køkkener i træ i meget høj kurs. Hvad end det er råt, mørkt eller helt lyst træ er op til dig. En af de mest populære træsorter i tiden er egetræet. Særligt i en smuk mellemblond farve. Træet kan også komme ind i køkkenet via bordpladen eller et smukt spisebord lavet i brede planker.

Det åbne køkken

Mere plads og mere luft. Det er det, vi vil have i 2018. De åbne køkkener hitter helt vild. Du kan stadigvæk installere en køkken ø for at få ekstra bordplads, men det gælder om at åbne køkkenet så meget op som muligt. Det kan du også gøre ved at undlade overskabe og alt for mange høje skabe. Skufferne fås så teknologiske og dybe i dag, at plads ikke bør være et problem. Hvis du alligevel kommer til at savne pladsen i overskabene, men ønsker mere luft, kan du bruge et par svævende hylder hist og pist til opbevaring.

Det sociale køkken

Køkkenet er og bliver danskernes favorit rum at opholde sig i. I en travl hverdag er det her meget af hjemmelivet foregår. Gør dit køkken socialt med mulighed for siddepladser integreret i køkkenet. Så kan du have børnene lige i nærheden, når du laver mad, og de kan deltage, gæster kan hyggesnakke over et glas vin, mens du sætter det sidste touch på middagen. Det sociale køkken går godt i tråd med det åbne køkken, hvor der er god plads, og alle bliver inviteret ind.

Lidt ekstra kant

Køkkener – og generelt hele boligen, må gerne have lidt kant i 2018. Det betyder, at man ikke skal være så bange for at bryde med normerne. Brug gerne en utraditionel gulvtype, sæt nogle vilde greb på skufferne og bring anderledes metaller ind i køkkenet. Du kan også kaste dig ud i mosaikker eller farvede skabslåger. Her og der ser man også, hvordan kunsten kommer ind i køkkenet. Det kan være skulpturelle lamper eller billeder, der hænger på væggen, hvor overskabene normalt har plads.