puzzle-1454004

Puslespil er en sund fritidsaktivitet for børn og voksne

Puslespil husker du nok fra din barndom. Brikkerne, der i starten lå i ét stort virvar på gulvet i børneværelset eller børnehaven, og den ekstatiske glæde, du følte, når sidste brik blev lagt og det flotte motiv endelig stod frem. Måske har du ikke spillet puslespil siden? Det er en skam, for puslespil er en sjov og sund fritidsaktivitet for både børn og voksne.

Køb dit nye puslespil på nettet

Leder du efter et godt puslespil, der kan få dig i gang igen – eller introducere dine børn for denne sjove leg? Der findes forskellige online-udbydere af puslespil i Danmark. Puzzleshop er blandt de største og billigste danske online-forhandlere af kvalitetspuslespil. Webshoppen har altid mindst 2000 puslespil på lager i alle tænkelige størrelser og sværhedsgrader med skønne og farverige motiver fra alle de kendte mærker. Find for eksempel puslespil fra Wasgij, Jan van Haasteren, Jumbo, Clementoni og Ravensburger.

Puslespil har eksisteret i over 250 år

At lægge puslespil er en historisk aktivitet, der går langt tilbage i tiden til 1760, hvor den engelske kartograf og gravør John Spilsbury skabte de første kommercielle puslespil. Puslespil har altså eksisteret i over 250 år! Det er længe, men giver faktisk rigtig god mening, da puslespil både er sjove at lægge og også har en række andre fordele. Puslespil er for eksempel en aktivitet, som både kan nydes alene eller i selskab med familie og venner.

Puslespil kan spilles alene eller i fællesskab

Det er hyggeligt at samles om at lægge puslespil. Deltagerne får en fælles mission om at færdiggøre spillet og se motivet i sin flotte helhed. Undervejs kan spillet sætte samtaler i gang, eller en konkurrence kan opstå, hvor venner eller familiemedlemmer kappes om, hvem der får lagt flest brikker. Særligt de store puslespil med flere tusinde brikker egner sig godt til at lægge i fællesskab. Puzzleshop forhandler puslespil med helt op til 40.320 brikker.

Puslespil er dog også virkelig gode at spille alene, da de ikke, som andre typer af spil, er lagt an på, at man partout skal være flere spillere. Puslespil kan nydes som en privat og afslappende fritidsaktivitet, som du forkæler dig selv med efter arbejde over en kop dampende te. Konkurrenceelementet behøver dog ikke at gå helt fløjten blot fordi, du spiller alene. Puslespil kan for eksem-pel spilles på tid. Hvor hurtigt kan du mon lægge et puslespil på 2000 brikker?

Puslespil er afstressende gymnastik for hjernen

En anden fordel ved at lægge puslespil er, at det faktisk fungerer som afstresning. Mange mennesker i dag oplever dagligt stress. Fritidsaktiviteter, der involverer elektroniske og digitale medier, såsom smartphones, TV og computere kan medvirke til at forøge stressfølelsen. Puslespil derimod er analoge spil, der lægger op til en rolig stund med fordybelse.

Samtidig tyder meget på, at puslespil også er sund gymnastik for hjernen. Når du lægger puslespil, træner du din logiske sans, din koncentrationsevne og din evne til at se detaljer, helheder og mønstre.

Puslespil med ekstrastore brikker

Puslespil er en sjov aktivitet for mennesker i alle aldre, men de traditionelle, små brikker kan være svære at gribe om for yngre børn og ældre mennesker. Små brikker kan også være en udfordring for svagtseende personer. Her er puslespil med ekstrastore brikker den ideelle løsning.

Puzzleshop har puslespil med XL-brikker i forskellige varianter med 500 til 1000 brikker. XL-brikker varierer lidt i størrelsen fra puslespil til puslespil, men måler typisk fra ca. 2,5 x 2,5 centimeter op til ca. 3 x 3 centimeter. Motiverne er forskellige – Puzzleshop har både puslespil med udfordrende, detaljere-de motiver og lidt simplere motiver, hvor udfordringen er mindre.

Puslespil i 3D

3D-puslespil er en helt særlig slags puslespil, der giver dig en komplet ny spilleoplevelse. Det specielle ved 3D-puslespil er, at de – modsat traditionelle ’flade’ puslespil – er tredimensionelle. Når du har samlet et 3D-puslespil sidder du derfor med en flot 3D-model. Brikkerne til 3D-puslespil er oftest lavet af skum eller plast i stedet for pap.

Hos Puzzleshop finder du en lang række 3D-puslespil fra kendte kvalitetsmærker blandt andet Jumbo og Jan van Haasteren. Mange modeller er udformede som kendt bygningsværker fra forskellige lande. Prøv for eksempel at samle det velkendte Big Ben-klokketårn fra London eller det Skæve Tårn i Pisa. 3D-puslespil er både sjove at samle, og de færdige modeller kan bruges som pynt på reolen i stuen.

Puslespil til yngre børn

Børn helt ned til 3-årsalderen kan spille puslespil. Det gælder bare om at finde det rigtige spil, der passer i sværhedsgrad til barnets alder og evner. Puslespil med simple motiver og få, store brikker er rigtig gode til de helt små børn, Puzzleshop forhandler en mængde forskellige puslespil, der begrænser sig til maks. 20 brikker.

Når børnene når over de 4 år, så er de klar til lidt mere udfordrende pusle-spil. Her er puslespil med 40-100 brikker, som Puzzleshop også forhandler, helt perfekte. Brikkerne skal dog stadig gerne være ret store, og populære motiver er ofte noget, som børnene genkender fra tegnefilm, TV og børnebøger.

Puslespil til ældre børn

Ældre børn på 6-7 år kan håndtere endnu flere – og mindre – brikker end deres yngre søskende, og puslespil på 180 brikker fungerer typisk godt. Når børnene bliver over 8 år, så er tiden moden til 250+ brikker, og børnene begynder også at finde fotografiske motiver interessante. Puzzleshop har masser af fede, fotografiske motiver – blandt andet af biler, fly, helikoptere og dyr.

Store børn på 12 år og opefter kan lege med de helt store puslespil, der også egner sig til voksne. Her er antallet af brikker gerne over 500, og motiverne kan være lidt sværere med mange små og finurlige detaljer.