Indret med plads til dyr

Indretning med tanke for hunde og andre husdyr

Hjemmet skal være indrettet hyggeligt og funktionelt – for både mennesker og eventuelle husdyr.

Dette er tilsyneladende en større udfordring for danskerne end som så, hvorfor vi bringer denne guide til at indrette hjemmet med tanke for familiens hund eller andet husdyr. Denne guide vil altså være interessant for dig, hvad enten du er den heldige ejer af en hund, kat eller et helt tredje husdyr.

Gør plads til leg

De fleste katte og hunde opholder sig indendørs det meste af dagen, hvorfor der skal være plads til leg og diverse. Du kan med fordel aktivere dit husdyr med legetøj. De danske supermarkeder bugner af underholdende legetøj til husdyr, så der er ingen undskyldning for ikke at aktivere katten eller hunden.

Som katteejer kan du gøre klogt i at investere i et kradsetræ, idet det er det mest praktiske redskab til den daglige hvæsning af kløerne. De fleste kradsetræer egner sig i øvrigt glimrende som både sove- og legepladser. Opsummeret er et kradsetræ en fantastisk investering, hvis man har kat i hjemmet.

Som hundeejer kan du ligeså vælge mellem en hel verden af legetøj. Der er bl.a. mulighed for at købe bolde, bidelegetøj, pelsdyr og meget andet. Man kan let købe sig fattig i legetøj til hunden, hvis man ikke er god til at holde igen. Der skal ikke desto mindre være plads til at forkæle familiens elskede hund fra tid til anden.

Undgå skarpe genstande i fodhøjde

Med skarpe genstande menes der ikke kun sakse og nåle, men også legoklodser, nøgler og andre ting, som kan gøre skade på både husdyr og mennesker. Især hunde er tilbøjelige til at putte alt i munden, hvorfor det selvsagt ikke er hensigtsmæssigt, at det flyder med små genstande på gulvet. Det kan i særdeleshed være farligt, hvis man har en hundehvalp i hjemmet. Det kan i værste fald koste en tur til dyrlægen, idet det kan være farligt at sluge legetøj og andre genstande.

Man kan ikke forudse uheld, men du kan gardere dig mod det meste ved at tegne en forsikring til dit husdyr. Du kan for eksempel tegne en hundeforsikring gennem denne side, hvis du endnu ikke har fået det gjort. Det er lovpligtigt at tegne en hundeforsikring, hvorfor der ikke er nogen grund til at vente. Den manglende forsikring kan koste dyrt, hvis uheldet en dag er ude. Det kan ingenlunde anbefales at tage chancen.