Køkkentrenden er gået i sort

Farven sort har længe været favoritten hos danskerne – specielt når det kommer til tøj. Sorte bukser, sorte sko, og vi kunne blive ved. Men nu tyder alt på, at danskernes favorit farve også har overtaget pladsen i køkkenet. I lang tid har farven hvid været det sikre valg, når der skulle laves nyt køkken. Men nye tendenser viser, at et sort køkken er en trend, der er kommet for at blive.

Skal dit køkken være sort?

I dag er flere begyndt at vælge modigere farver, når de skal renovere et rum i boligen. Den mørkegrønne eller blå væg i soveværelset er blevet et hit hos mange boligejere, da det skaber dybde i det ellers hvide rum. Den trend har nu sneget sig ind i køkkenindretningen, hvor flere er begyndt at vælge sorte nuancer, når familiens samlingsrum skal have en overhaling. For mange udviser et sort køkken nemlig smagfuldhed, eksklusivitet og dristighed.

Hvor det for nogle er et ”Fashion must”, så er det for andre en smule skræmmende og overvældende at gå fra det traditionelle hvide køkken til et sort køkken. Har man i længere tid sværget til det neutrale køkken, så kan lidt nytænkning være med til at skabe noget dynamik.  Dog skal man overveje, at farven sort ikke egner sig til alle slags køkkener. Køkkenets størrelse og dets lysindfaldet spiller nemlig en stor rolle i, hvorvidt en mørk farve er passende.

Bor du f.eks. i en mørk stuelejlighed eller er der ingen vinduer i dit køkken, så kan et helt sort køkken hurtigt virke dystert og gøre rummet mindre. Derfor kan enkelte sorte elementer være en løsning, så du får skabt en identitet i dit nye køkken. Det åbner nemlig op for nogle kontraster og dybder, uden det bliver for overvældende.

Skab nogle kontraster

En fremgangsmåde kan være at spekulere i kontrasterne mellem farverne sort og hvid på skabslåger, gulv og overskabe og inkorporere det i valget af lamper og møbler i køkkenet. På den måde gør et mørkt køkken det muligt at tage indretningen til det næste niveau, og køkkenelementernes evne til at skabe dynamik og kontraster får en mere afgørende rolle. Det frembringer et mere levende udtryk og bidrager samtidig med noget personlighed.

Er du i tvivl, om de mange muligheder, så anbefales det, at du søger vejledning hos professionelle. Hos Haus and Honey ser de mulighederne i at skabe kontraster i rummet ved at kombinere elementer fra det hvide køkken med det fra det sorte. Ved at vælge blødere nuancer åbner det nemlig op for blødere kontraster i rummet.

Overvej det praktiske

Inden man begiver sig ud i køkkenrenoveringen, er det altid en god idé af overveje de praktiske aspekter af et sort køkken. Sort har altid været kendt for sin evne til at skjule snavs, men i mange tilfælde sætter støv og fedtede fingre  tydelige spor på sorte overflader. Derfor er det alt afgørende at overveje, hvilke materialer, køkkenet skal laves i.

Hos Haus and Honey i København kan de vejlede dig til de bedste materialer, så dit køkken lever op til dine behov og ønsker. Hvad enten du ønsker en granit, komposit eller keramisk bordplade, så kan de guide dig i den rigtige retning.

Har du brug for mere inspiration til, hvordan du kan bruge den sorte farve i køkkenet? 

Tag det sikre skridt med Haus and Honey

Har idéen om et sort køkken fascineret dig, eller er du stadigvæk ikke helst overbevist? Med erfaring fra mere end 2000 køkkener besidder Haus and Honey unik viden inden for køkkenbranchen. Derfor står de altid klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål eller bekymringer, så de kan levere de bedste og mest kvalitetssikre løsninger.

Med fokus på både funktionalitet og lækkert design arbejder Haus and Honey med tysk kvalitet, når det er bedst. Her er køkkenproducenten Rotpunkt omdrejningsproduktet for virksomheden, hvor eksklusivitet og det moderne køkken skræddersyes for at tilpasse dine individuelle behov og ønsker. Så er du garanteret en unik kombination af lækkert design og høj funktionalitet, når du skal vælge dit nye køkken.

Vælg et køkken, der forstår dine behov

Hos Haus and Honey er der ikke to køkkener, der er ens. De ved, at køkkenet omhandler meget mere end bare madlavning – det er hjemmets hjerte. Med et Rotpunkt køkken er du i sikre hænder. Hvad enten du hælder til den klassiske stil eller det mere moderne, så kan dit Rotpunkt køkken tilpasses ned til mindste detalje, så du får den mest oplagte løsning.

For at sikre den optimale tilpasning af køkkenet kan Rotpunkt kombineres med Haus and Honey’s håndlavet snedkerkøkkenet. Her har du mulighed for at sammensætte de klassiske køkkenelementer med dine individuelle drømme og krav. Så er du et skridt nærmere på at skabe de perfekte rammer for din familie.